Info voor kinderen

Als je ergens last van hebt en je weet niet goed hoe je het moet oplossen, heb je soms maar eventjes een steuntje in de rug nodig, om zelfstandig weer verder te kunnen. Het is een hele opluchting wanneer je je beter voelt, meer energie hebt. Niet altijd is er een oplossing, maar kun je met de problemen leren omgaan. Of wanneer je steeds pijn hebt, waarbij een dokter niet zo veel kan betekenen, kun je leren de pijn anders te beleven. Wegtoveren kan ik die helaas ook niet. Alles wat je bij mij vertelt, blijft tussen ons. Behalve wanneer het over zaken gaat, die schade aan jezelf of iemand anders toebrengen. Ben je jonger dan 16 jaar, dan informeer ik je ouders over de inhoud van de therapie, niet van onze gesprekken. Je hoeft bij mij niet te praten, het mag wel. Je kunt tijdens de oefeningen lekker onderuit hangen, spelen of tekenen.

Verder zijn er nog allerlei nare dingen zoals bedplassen, niet durven inslapen, bang zijn in het donker, moeilijkheden bij adoptie, echtscheiding van de ouders, verhuizing, ziekte/dood van familieleden. Sommige kinderen hebben pijn die niet lijkt weg te gaan of steeds weer terugkomt of een ernstige ziekte die niet meer weggaat.

Als je er iets aan wilt doen dan kun je naar me toekomen en dan kun je praten, spelen en dagdromen en na één of een paar keer voel je je gauw wat beter omdat je met wat hulp zelf je probleem leert op te lossen.

De eerste keer

Als je ouders het goed vinden en je komt….wat gebeurt er dan ? De eerste keer komen jij en je ouders naar mij toe om te vertellen wat er aan de hand is. De tweede keer kom jij alleen en na een half uur komt papa of mama je weer ophalen. Zo gaat dat een tijdje door en dan komen papa en mama weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen. Alles wat je zegt is namelijk privé. Meestal praat ik met je vader en moeder over hoe ze jou ook kunnen helpen, want vaak weten ze dat nog niet. Natuurlijk bespreek is dat eerst met jou….want jij weet wat je nodig hebt om je weer fijn te voelen !

Wat mag je op mijn kamer ?

Je mag zitten, liggen, staan, lopen, springen, dansen, praten, schreeuwen, zingen en zwijgen. Verder mag je zelf kiezen waar je mee bezig wilt zijn: boeken, spelletjes, bouwmateriaal, speelgoedauto’s, poppen, dino’s, poppenkast, tafelvoetballen, knikkeren, knutselen, tekenen, muziek luisteren en muziek maken