Voor wie

Jongeren van 13 - 25 jaar

Het doel van mijn begeleiding is dat je opgewekt en met energie zelfstandig weer op pad kunt. Je krijgt de touwtjes van je leven weer in handen en je hebt voldoende veerkracht om met eventuele tegenslagen te dealen!

NB: Weet dat ik zwijgplicht heb over hetgeen we bespreken, mits de wet iets anders voorschrijft.

Zit je in een (grote) dip?
Op elk moment in je leven kun je een ‘dip’ ervaren. Maar de jaren tussen je dertiende en vijfentwintigste zijn wel heel bijzonder. Er gebeurt in deze periode veel in je lijf en je leven. Heb je het gevoel dat je het even niet meer weet, dat je hoofd te vol zit, dat je lichaam niet meewerkt? Duurt dit al een langere tijd en heeft het impact op jouw leven, je plezier en je gezondheid? Misschien heeft het ook impact op het gezin waarvan je deel uitmaakt, of op je vriendenkring, je studie-ontwikkeling? Zoek dan iemand waarmee je kunt praten of die je kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Geen loser
Je bent geen loser, een watje of een hopeloos geval. Je bent een mens die gehoord en gezien mag worden zoals je bent. Je verdient het de ruimte te krijgen en te nemen, bij te tanken, je hoofd en lijf op rust te krijgen. Het is goed om een eigen doel voor ogen te hebben en daar stap voor stap aan te werken. Weet dat deze bijzondere periode ook mooi en vormend zijn, zonder dat je veel druk ervaart.

Kom je een keertje kennis maken?
Wanneer je denkt en voelt dat wij een ‘klik’ hebben, dan wil ik je graag helpen. Je moet helemaal niets. Niet praten. Niet in hypnose. Het mag wel.

Als je op de afgesproken tijd verschijnt gaan we het hebben over wat jij wilt, ook al is dat misschien in het begin nog niet duidelijk. We praten samen over hetgeen je belangrijk vindt en wat ik voor je kan betekenen.

Er zijn prettige oefeningen om je snel weer fitter te voelen en dat alleen al maakt dat je minder gauw prikkelbaar, uit je humeur of concentratie bent. Leren hoe je goed zorgt voor je mentale balans. Ik leg ook uit waarom daar een fysieke balans bij hoort: een dag- en nachtritme met voldoende slaap, goede voeding en een redelijke portie dagelijkse energie jou gaat helpen.

Blijvend goed voelen
Nadat je energielevel is gestegen en waarschijnlijk ook je stemming beter is, leg ik je een aantal opties voor. Daarmee kun je zaken waar je tegenaan loopt anders bekijken of aanpakken. Je zult ervaren dat je er (weer) zin in krijgt om voor jezelf een pad uit te stippelen en ervoor te gaan!

Je maakt deel uit van een gezin en daarin heeft iedereen bewust en onbewust invloed op elkaar. Voor zover jij dat toestaat en voor zover het voor mij mogelijk is, kan ik de andere gezinsleden vragen om in een gesprek met of zonder jou erbij, deze verbanden toe te lichten en adviezen te geven.

De behandeling

In de regel zijn er zes afspraken voor jou van een half uur. Minder of meer afspraken zijn uiteraard mogelijk. Tijdens de afspraken ben je alleen met mij. Je telefoon meenemen is een pré. We nemen oefeningen op die je daarna kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. 

Majella bezig met een meid

Medische problemen?
Is er sprake van ernstige of acute problemen die vragen om behandeling in de reguliere zorg, dan zal ik open en eerlijk met je bespreken waarom het goed is een afspraak met een arts te maken. Het komt ook andersom voor; je bent aangemeld voor een traject, therapie of behandeling in de reguliere zorg, maar je hebt tijdens de wachttijd behoefte aan steun en begeleiding. Dat kan.

 

Wie kan ik NIET helpen
– Personen ouder dan 25 jaar, die niet als ouder van een kind komen.
– Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, of een psychiatrische stoornis.
– Kinderen en jongeren met ADHD.

Anne Custers

Ben echt helemaal blij met jouw hulp naast de reguliere zorg/diagnostiek die wij als artsen kunnen bieden. Kan het elke jongere en kind en dus ook ouder aanraden. Krijg veel zeer positieve reacties terug. Geen wachttijden en vergoeding uit aanvullende verzekering.