Aanbevelingen

Uiteraard verheug ik mij op positieve berichten. Maar ook op- of aanmerkingen worden serieus en ter harte genomen om te zien wat ik kan doen om mijn dienstverlening nog verder te verbeteren.

Stuur mij een berichtje via het contactformulier. Ik zal dan op je bericht antwoorden.
Graag hoor ik of ik je berichtje op deze pagina mag vermelden.

Flinke migraine aanvallen

“Onze dochter van 13 heeft van Majella tools gekregen om beter te leren omgaan met haar flinke migraine aanvallen en meer rust te vinden in zichzelf. We zijn ontzettend tevreden over de geboden professionele hulp en de grote betrokkenheid van Majella in de ondersteuning van onze dochter en het meedenken met ons. Haar positivisme en manier van kijken hebben wij als erg prettig en aanvullend ervaren. Onze dochter voelde zich helemaal begrepen en keek uit naar de sessies met Majella.” Dat willen we graag want we zijn erg blij met jouw hulp!!

Dit bericht ontving ik van een 12-jarige jongen.

Niet kunnen slapen
Ik ben via de kinder neuroloog bij Majella te recht gekomen.
Omdat ik maar moeilijk in slaap viel.
Na twee keer bij Majella te zijn geweest ging het al een stuk beter.
Ik ben in totaal vier keer bij haar geweest.
En ga nu gewoon slapen zonder oefeningen.
Ik ben heel erg blij dat Majella me heeft kunnen helpen.
Ze is een vakvrouw en zal haar dan ook aan iedereen aanbevelen.

Communiceren

Lief mannetje, je werd bij mij aangemeld omdat je niet communiceert met de mensen om je heen, zoals wij, volwassenen, dat normaal vinden. Al snel wist ik en sprak ik ook uit, dat ik niet genoeg in huis heb om je dat te leren. Wat ik wel voor jou en je ouders kan doen, is op de tijden dat je bij mij bent, je de aandacht geven die je verdient. Via minder gebruikelijke wegen ga je stapjes vooruit. Tussen de afspraken door zoek ik naar de persoon die je verder op weg kan helpen. Tot dan zullen wij plezier hebben…

En dan ligt er zomaar een mooie greetz foto kaart in de bus met de volgende woorden:

Lieve Majella, wij willen je bedanken. Voor wie je bent en wat je doet. Je bent geduldig, positief, betrokken, ambitieus, energiek en een grote inspiratie bron. Ik hoop dat we nog een tijdje mogen komen. We weten dat de weg mogelijk lang is. Maar onze ….heeft altijd zin om naar jou toe te gaan en geniet ervan. Telkens bied je hem iets waar hij van opent. Hij en wij (ouders) vinden zo steeds beter een manier om te communiceren. En dat vinden we fantastisch! Liefs xxx

Misselijkheid en onzekerheid

Vorig jaar hebben we via Teams gepraat, aangezien de afspraak niet op locatie kon plaatsvinden, vanwege Corona. Voordat we hebben gesproken had ik erg veel last van de misselijkheid als bijwerking van mijn medicijnen. Dat was de reden om hulp te zoeken bij jou. Verder had ik ook last van onzekerheid en vervelende situaties thuis. Ik vond het moeilijk om hiermee om te gaan. 

Om te beginnen vond ik het fijn dat ik niet alleen over de misselijkheid en de omgang daarmee kon praten, maar ook over andere problemen in mijn leven. Daardoor ben ik ook op andere gebieden vooruit gegaan, zoals: zelfverzekerdheid, relativering en een positiever beeld op het leven. De misselijkheid kon niet verdwijnen, dat wist ik ook wel. Het was echter wel fijn om erover te praten, want dan voel je je niet zo alleen in de problemen. We hebben ook veel bereikt wat betreft de omgang met de misselijkheid van die medicijnen, aangezien ik door de oefeningen die ik heb gekregen sneller in slaap kwam en ook beter sliep. Hierdoor was het effect van die misselijkheid minder extreem. 

Vlak voor mijn 10e verjaardag werd ik gediagnosticeerd met de Ziekte van Crohn. Als 10-jarig kind weet je wel dat je dan een ziekte hebt en dat je meer last hebt van je lichaam dan andere kinderen van jouw leeftijd, maar de effecten zijn groter dan dat. Vanwege al die verschillende soorten pijn die ik heb ervaren, lette ik steeds meer op mezelf en hoe ik mij voelde. Hierdoor zorgde ik voor een soort beschermde muur om mij heen, die er helaas ook voor zorgde dat ik veel leuke dingen miste in het leven. Het was een proces dat me op meerdere gebieden sterker heeft gemaakt dan leeftijdsgenoten. Een nadelig effect was wel dat ik me, vaak onbewust, isoleerde van de rest en daardoor op het sociale gebied minder prikkels heb gehad. Tijdens onze sessies hebben we daar ook aan gewerkt. Ik stelde wel eens vragen over situaties die ik had meegemaakt of ik vertelde een verhaal daarover, omdat ik wist dat ik op het sociale gebied een inhaalslag aan het maken was. Naar mijn mening heb ik nu ook al flink wat stappen gezet op dat gebied. Daarbij heb ik ook veel hulp aan jou gehad. De coronacrisis gooit wat dit betreft natuurlijk ook roet in het eten, aangezien niemand nu veel aan hun sociale leven kan werken, vanwege de maatregelen. Wat dat betreft kun je die maatregelen wel vergelijken met de situatie, waarin ik zat sinds ik de Ziekte van Crohn heb. Door de coronamaatregelen kan ik natuurlijk ook minder werken aan die inhaalslag en dat voel ik ook wel, maar ik doe nu gewoon mijn best om fysiek en mentaal gezond te blijven en dan kan ik er verder aan werken, wanneer de situatie dat weer toelaat. 

Concluderend ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om de sessies van de hypnotherapie te volgen. Het heeft me verder gebracht op meerdere aspecten van mijn leven en voor mij is het ook een soort back-up voor als ik me een keer wat slechter voel. 

Heftige buikpijn 

Via het ziekenhuis ben ik verwezen naar Majella. Dit omdat ik al een hele lange tijd last had van buikpijnen die erg heftig waren. Dankzij de begeleiding van Majella heb ik de buikpijnen nu meer onder controle en zijn ze niet meer zo heftig als eerst. Ik vond de sessies met Majella erg fijn, ze luisterde goed naar mijn verhaal. Dank je wel Majella.

Bekkenbodemprobleem  (17 jaar) 

M. meldde zich kort voor de zomervakantie met een bekkenbodemprobleem, dat veel spanningen met zich meebrengt in sociale situaties. Ze gaat naar het buitenland en is bang dat haar vakantie verprutst wordt doordat ze zich alleen maar zorgen maakt. We maken twee afspraken en dan gaat ze op reis met de mogelijkheid van whatsappen. Daar maakt ze twee keer gebruik van, een keer om hulp te vragen een keer om me te laten weten dat het goed gaat.

Ze schrijft me enkele weken na thuiskomst: ik heb de gesprekken als fijn en nuttig ervaren. Het voelt alsof ik alles kan vertellen zonder dat het raar voelt en ik heb ook het idee dat er naar me geluisterd wordt. Het is ook niet alleen maar serieus, er wordt gewoon gelachen en er is een lichte sfeer. Zij is ook altijd zo lekker zichzelf en dat voelt heel vertrouwd. Ook was het contact via Whatsapp heel fijn, zodat ik altijd een steuntje in de rug kreeg als dat nodig was! Deze manier van behandelen is misschien niet voor iedereen geschikt, maar ik denk wel dat heel veel jongeren/kinderen hier baat bij hebben! Dankjewel voor alles.

Erg vermoeid en lusteloos (10 jaar)

Een dankbare moeder: een week geleden ben ik met mijn dochter van 10 jaar op intake geweest. Ze kon al langere tijd moeilijk inslapen en was erg vermoeid en lusteloos . Na de intake kreeg zij oefeningen, die ze mee naar huis nam. Vanaf de eerste dag sliep ze na het doen van de opdracht binnen 10 minuten in en ook door. Ze is nu weer fit en stukken opgewekter. Ze blijft trouw haar oefeningen doen voor het slapen. Hartstikke bedankt voor deze snelle extreem goede begeleiding ook namens mijn dochter.

Onverklaarbare buikpijn (5 jaar)

Moeder van een 5-jarig meisje: heel erg bedankt voor de snelle en adequate hulp. Onze dochter voelde zich heel erg op haar gemak bij jou en je hebt haar en ons als ouders, erg fijn geholpen. Je betrokkenheid vond ik prettig en we zouden iedere ouder met een kind met onverklaarbare buikpijn aanraden om bij jou langs te gaan! Het blijkt niet nodig om daarmee rond te blijven lopen. Heel veel dank!

Hevige buikpijn. Online Training (13 jaar) 

Ik wil je heel erg bedanken voor de hulp die u me hebt gegeven voor mijn hevige buikpijnen. Ik was in een week 8 kilo afgevallen nadat ik een week in het ziekenhuis heb gelegen (na een maagbloeding als gevolg van een maagzweer) en ik nog maar 40 kilo woog bij een lengte van 1.65 meter. Ik was mijn vertrouwen in mijn lichaam kwijtgeraakt. Na een half jaar controle en medicijnen slikken werd ik door de kinderarts van het MUMC naar u doorverwezen. U had al vrij snel in de gaten dat ik een gevoelige jongen ben die zich snel zorgen maakte over zijn omgevingen. Ik wilde het voor iedereen het beste doen waardoor ik voor mezelf de lat steeds hoger legde. Ik wilde zo snel mogelijk beter worden zodat de mensen om me heen zich geen zorgen meer hoefden te maken over mij. Ik ben toen met papa en mama naar u toe gekomen en ondanks dat ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten, was er meteen een klik.

U gaf me oefeningen om te beluisteren wanneer ik ging slapen of buikpijn had. Ik merkte al snel dat het werkte doordat ik steeds minder buikpijn had. Langzamerhand werd het steeds minder en ben ik nu zelfs buikpijn vrij. Ik ben nu blij dat ik zonder medicatie en ziekenhuisbezoeken weer mijn leventje kan leiden en meer ontspannen in het leven sta. Ik zou iedereen de hulp en begeleiding van Majella aanraden. Ze is gewoon SUPER.

Namens papa en mama ook heel erg bedankt. Onvoorstelbaar hoe snel de klachten afnamen en hij zelf merkte hoe hij het vertrouwen over zijn lichaam weer terug kreeg.

Dagelijks buikpijn (13 jaar)
Onze dochter van 13 had dagelijks buikpijnen. De ene dag minder dan de andere. Toch ging het langzaam haar leven beïnvloeden en durfde ze niet meer bij vriendinnen te slapen bang dat ze weer zo’n buikpijnaanvallen kreeg!

Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis kwamen we via de kinderarts bij Majella terecht. Erg sceptisch maar open gingen we de behandelingen in.

Na 2 behandelingen merkte ik al dat mijn dochter haar vertrouwen begon terug te krijgen omdat ze handvaten had gekregen en deze kon toepassen als ze weer die buikpijn kreeg. Ook de geruststellende woorden van Majella door haar eigen ervaringen te delen voelde zeer prettig!

Wetende dat je er iets aan kunt doen gaf mijn dochter het vertrouwen dat ze haar buikpijn onder controle kreeg. Nu gaat het hartstikke goed met haar. Ik kan het ook iedereen aanraden om Majella in te schakelen. Dankjewel voor al je hulp! Mijn dochter is tot op heden buikpijnvrij 👍

Hoofdpijn (13 jaar)
Ik kwam met hoofdpijn bij de kinderarts die mij doorstuurde naar een hypnotherapeut. Dat vond ik een eng idee want ik dacht die gaat mij hypnotiseren. Mama maakte een afspraak met u en ik mocht eerst een keertje komen en u vertelde mij wat u allemaal zou gaan doen. Daarna mocht ik er thuis over nadenken of ik wel of niet nog een afspraak wilde maken. Dat wilde ik wel, u leerde mij mijn spieren aanspannen en ontspannen, vertelde verhaaltjes die ik voor het slapen gaan kan luisteren zodat ik ontspannen in slaap zal vallen en oefeningen die ik tussendoor kan doen om te ontspannen. Als ik hoofdpijn heb even te gaan slapen zodat de hoofdpijn sneller verdwijnt. Eigenlijk lijkt het een beetje op yoga, de hoofdpijn is al heel veel minder, nog niet helemaal weg maar wel minder vaak en het duurt niet meer zo lang als ik het heb. Ik denk dat ik toch nog af en toe eens naar u toe kom want ik vind het erg fijn.

Dankjewel, groetjes S. 😘

Vage klachten en misselijkheid
Op aanraden van de mdl arts zijn we bij Majella terecht gekomen.

Onze dochter liep al jaren met vage klachten en na al die tijd kwam dan eindelijk de diagnose. Coeliakie in combinatie met een te trage schildklier. Nadat ze is begonnen met een glutenvrij dieet waren heel wat klachten als sneeuw voor de zon verdwenen, alleen die misselijkheid bleef. Elke dag weer opnieuw, op de meest rare momenten en vaak voor ons niet begrijpbaar.

Na van alles geprobeerd te hebben werden we doorverwezen naar Majella. Eigenlijk zo’n beetje onze laatste strohalm, want we wisten het niet meer.
Onze dochter voelde zich gelijk al bij de intake op haar gemak dus werden vervolg afspraken gemaakt. Inmiddels zijn we een aantal keren bij haar geweest en gaat het stukken beter met onze meid. Ze doet haar oefeningen elke dag trouw, weet beter met haar klachten om te gaan en durft zich weer in het sociale leven te begeven.

Heeft ze een dipje, mag ze Majella altijd even bellen en dan fleurt ze helemaal op en kan ze er weer tegenaan. Nou hadden we dit eerder geweten!
We zijn Majella dan ook zeer dankbaar, want door haar hebben we onze vrolijke meid weer terug!!!

Niet kunnen inslapen en ernstig vermoeid (13 jaar)
Onze dochter van 13 jaar kwam via de kinderarts bij Majella terecht. Op dat moment was haar grootste probleem, door omstandigheden thuis, niet kunnen inslapen, ernstig vermoeid overdag, daardoor al maanden niet naar school kunnen gaan. Al na 2 behandelingen ging het inslapen beter, kwam ze uiteindelijk terug in haar ritme en gaat weer naar school, sport weer en spreekt weer af met vriendinnetjes. Majella is een hele lieve vakvrouw die ik iedereen kan aanbevelen.

Flinke hoofdpijn 
Ik kwam zelf bij marjella omdat heel erg hoofdpijn klachten had. Elke dag weer en niet gewoon een beetje maar echt flinke hoofdpijn, zelfde dat ik niet meer s’avonds kon leren en daar was helemaal klaar mee ik zat nou ook eenmaal in het examenjaar en daar kon ik me niet permitteren om niet te leren. Marjella heeft me bij eigelijk de eerste les al tips geven hoe zelfde mij hoofpijn weg kon krijgen en merkte meteen verschil en elke afspraak gingen we van de pijnwijzer van 9 naar 7 en van 7 naar en van 5 naar 3 en van 3 naar 1 ook wel eens dat in een stressperiode even weer omhoog gingen maar weer vaker mij tips gebruiken en was heel goed onder controle zonder de hulp van marjella zou nog steeds elke dag naar school een uurtje moeten gaan slapen en dan pas kunnen gaan leren omdat dan geen koppijn meer had. En zeg ik eerlijk had mij examen misschien ook niet gehaald. Ik ben blij dat nu eigelijk gewoon normaal kan leren zonder percee te hoeven slapen en ook niet meer 1 keer in de maand naar de neuroloog moet. Marjella Bedankt voor alles.

Slechte slaper vanaf baby (8 jaar)
Onze dochter van 8 is al vanaf baby een hele slechte slaper. Sliep zelden een nacht door en sliep bijna nooit in haar eigen bed. Van alles hebben we geprobeerd. Niets hielp echt of voor langere. Uiteindelijk bij Majella terecht gekomen. We voelden ons alletwee meteen op ons gemak bij Majella. Onze dochter vond het fijn om de meegegeven oefeningen te doen. Na twee sessies merkten we al een verandering. Onze dochter wilde graag in haar eigen bed slapen!! Ook al lukte doorslapen nog niet goed, dit was al een enorme stap. Na een aantal sessies lukte ook dat steeds beter. De laatste 2 weken slaapt onze meid ’s nachts door!! Ze is zo ontzettend trots!! En wij natuurlijk op haar. We zijn blij dat we de stap naar Majella gezet hebben. Dankzij haar fijne begeleiding en speelse op kinderen gerichte benadering is het helemaal goed gekomen. Dankjewel!

Buikpijn al vanaf 3 jaar (13 jaar)
Onze dochter van 13 heeft al buikpijn vanaf haar 3 e jaar. Na veel artsen gezien te hebben, vanuit MUMC verwezen naar Majella. Nu zijn we drie maanden verder, slaapt ze de meeste nachten in haar eigen bed (voorheen nooit), voelt zich rustiger en heeft de buikpijn “onder controle”. Een hele winst dankzij Majella!!!

Ernstige buikpijn (12 jaar)
Vijf sterren voor Majella Lammers. Op het moment dat we bij Majella kwamen, wisten de artsen niet wat onze zoon (12) had en hielp geen enkele pijnstiller tegen zijn voortdurende ernstige buikpijn.

Alarm
De jongen die het liefst voetbalde met vrienden, lag bijna de hele dag op de bank of in bed. Kon niet naar school. Hij liep moeilijk, had een rolstoel. Soms viel zijn lichaam uit en kon hij niet of nauwelijks praten. De artsen spraken over zijn ernstige pijn als “inbrekers die het alarm hadden laten afgaan , maar de uitknop was onvindbaar.

Kracht
Met haar therapie heeft Majella in eerste instantie de pijn van onze zoon kunnen verminderen. De pijn ging van 8 naar 6. Dit was de start van het herstel. Ze hielp hem verder zijn kracht terug te vinden en positief te blijven.

Weer beter
Inmiddels is hij beter. Hij gaat weer op de fiets naar school en voetbalt weer. Het  revalidatietraject dat was aangevraagd, was niet meer nodig.

Invoelendheid
Majella heeft met haar invoelendheid en warme persoonlijkheid, met haar therapie, daar een belangrijke bijdrage in gehad.

Anne Custers

Ben echt helemaal blij met jouw hulp naast de reguliere zorg/diagnostiek die wij als artsen kunnen bieden. Kan het elke jongere en kind en dus ook ouder aanraden. Krijg veel zeer positieve reacties terug. Geen wachttijden en vergoeding uit aanvullende verzekering.