Er staan twee foutjes in de eerste druk van het boek. Bekijk hier de correcte links.

Voor wie

Ernstig zieke kinderen

Zo’n twintig jaar geleden behaalde ik mijn diploma als hypnotherapeut. 

Ik wilde graag gaan werken met ernstig zieke kinderen, hun ouders en de broertjes/zusjes. Ik bedacht dat ik beter eerst ervaring op kon doen met hypnotherapie bij minder ernstig zieke jonge mensen.

Dat deed en doe ik dagelijks in mijn praktijk met veel plezier en fijne resultaten.

Mijn eerste wens kreeg voorlopig een vast plekje in mijn hart. Intussen probeerde ik op verschillende manieren dichterbij mijn doel te komen. Het lukte me (nog) niet.

Tòt het voorjaar van 2021
Ik mag voortaan deel gaan uitmaken van het Netwerk Integrale Kindzorg Limburg en Zuidoost-Brabant (NIK). Voor meer info over het NIK zie beneden aan de pagina. Het team wordt in deze regio nu aangevuld met een kinder-hypnotherapeut. Op afroep word ik ingevlogen.

Wat kan ik dan zoal doen voor deze families?
Je kunt je misschien voorstellen dat pijn, chronisch ziek zijn, al het geregel, zoveel drukte, ervoor zorgen dat hoofd en lijf continu “aan” staan, niet alleen van het zieke kind, maar van alle mensen er om heen. Het kan een hele opluchting zijn, al is het maar voor even, dat lichaam en geest kunnen kalmeren. Met prettige, laagdrempelige activiteiten kan ik hen helpen zichzelf optimaal te voelen. Dat zorgt bij het zieke kind voor een andere pijnbeleving en bij allemaal een relatief beter gevoel, meer energie en veerkracht, meer ruimte in het hoofd, humor. Allemaal ingrediënten die ook nodig zijn om het leven te kunnen leven. Met aandacht en respect zal ik doen wat binnen mijn mogelijkheden en vaardigheden ligt om het zieke kind, zijn broertjes/zusjes en ouders te ondersteunen. Daarnaast zal ik uiteraard als team-player met de andere professionals meewerken aan nieuwe ontwikkelingen, bijdragen aan het uitkomen van de wensen van deze gezinnen.

Mijn wens is al uitgekomen!

Wat is het NIK? Nik is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines. Bij een gezin met een ernstig ziek kind zijn ongelooflijk veel mensen betrokken. Het NIK legt de verbinding en stimuleert de afstemming tussen al deze hulpverleners en adviseert ouders rondom bekostiging en toegang tot de juiste loketten. Ouders kunnen met alle zaken die op hen af komen bij een vaste contactpersoon terecht, waarna deze samen met de betrokken hulpverleners bekijkt wat er mogelijk is, welke zorg passend is bij het kind en de rest van het gezin. Voor dit moment en anticiperend op wat gaat komen. 

Landelijk zijn er zeven NIK’s die tezamen alle regio’s bedienen. Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg (www.kinderpalliatief.nl) heeft deze in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde ontwikkeld.

Heb je een zorgvraag voor je ernstig zieke kind of wil je een luisterend oor, kun je je aanmelden door een email te sturen naar info@niklimburg.nl. Vermeld je naam, de naam van je kind en telefoonnummer. Neem je liever niet zelf contact op, schakel mij in of een andere hulpverlener waarmee je al in contact bent. Lees meer hierover op www.niklimburg.nl.

 

Majella samen met een jongetje bezig!

Anne Custers

Ben echt helemaal blij met jouw hulp naast de reguliere zorg/diagnostiek die wij als artsen kunnen bieden. Kan het elke jongere en kind en dus ook ouder aanraden. Krijg veel zeer positieve reacties terug. Geen wachttijden en vergoeding uit aanvullende verzekering.