Voor professionals

Voordrachten & voorlichting

Voor professionals, zoals collega-therapeuten, artsen, psychologen, fysiotherapeuten,  jongerenwerkers, verzorg ik voordrachten over therapeutische of medische hypnose in combinatie met mijn ontworpen en bewezen ‘M-M-M- denk- en werkmodel’ in de manier van werken met kinderen en jongeren.

Jaarlijks praat ik de kinderartsen en pas afgestudeerde kinderartsen in de provinciale ziekenhuizen bij over ontwikkelingen binnen mijn
vakgebied. Voor huisartsen kan dit sinds 2018. In 2019 volgen jeugdartsen en andere zorgverleners.

Met even veel plezier houd ik een presentatie, geef ik (bij)scholing en verzorg ik individuele coaching voor professionals.
Interesse in de mogelijkheden? Ik kijk uit naar je bericht.


Wil jij als professional kennis maken met de zeer efficiënte en eenvoudige M-M-M-methode?

De methode die geschikt is voor SOLK-klachten bij kinderen en jongeren (4-25 jaar).
Dit is mogelijk in een praktische workshop, voor jou alleen, een kleine of grotere groep. In mijn praktijk of op locatie. Inbegrepen zijn een prachtige uitgebreide reader, een certificaat van deelname en 6 accreditatiepunten voor leden van de NBVH.

Bel/mail voor mogelijkheden en prijs.


Noodzaak voor preventie
Na ruim dertig jaar ervaring als kindertherapeute vind ik het belangrijk om ook tijd en aandacht te geven aan preventie.
Wij als volwassenen, hebben onze denkwijzen, emotie-regulatie en handelen, gevormd op basis van een scala aan deelfactoren. Erfelijk materiaal, opvoedingsomstandigheden, voorbeeldgedrag van anderen, scholing, gebeurtenissen, ervaringen en verwachtingen. Op een gegeven moment word je vader of moeder en je geeft het hele pakketje bewust of onbewust weer mee. Je kind voegt hier zijn eigen aandeel in, vervormt het pakketje en zo gaat het de volgende generatie verder. Zo was het, zo zal het altijd zijn. We kunnen echter ingrijpen wanneer we dat willen en nodig vinden.

Naar mijn mening vraagt de huidige samenleving om ingrijpen.

Verandering
Niet door middel van optreden naar buiten toe, anderen de schuld geven van tegenslagen. Wel door kritisch naar onszelf te kijken. Wat daarbij nodig is, is enig algemeen inzicht in de verschillende ontwikkelingsfasen van een mens. Inzicht in je eigen levensloop en de bereidheid om datgene wat jou niet meer dient, te veranderen.

Met nieuwe inzichten ben je in staat om jezelf en een ander, bijvoorbeeld je kind, je partner, je collega’s, je vrienden, de ruimte te geven het leven te ontplooien zoals dat goed voelt voor jou en die ander. In de praktijk is dit realiseerbaar door het toepassen van kleine daden. Dat mogen wij ons zelf gunnen.

Workshops 2022

You’re Invited

In 2022 organiseer ik enkele workshops voor professionals.
Locatie Brunssum of elders op verzoek.

Onbegrepen klachten (4-25 jaar)

  • Zondag 30 januari
  • Zondag 29 mei
  • Zondag 27 november

Mentale energie veerkracht en zingeving (13-25 jaar)

  • Zondag 27 maart
  • Zondag 25 september

De workshop is echt praktijkgericht. Het is fijn dat Majella de methode zelf heeft ontwikkeld, waardoor ze vol enthousiasme en met passie haar kennis overdraagt. Ze heeft veel ervaring, wat de workshop dynamisch maakt. De methode is heel duidelijk en concreet. Het leuke is dat Majella al vertellend een heleboel informatie overdraagt. Daarnaast laat ze een breed scala aan materialen zien ter inspiratie. Na de workshop kan je dan ook gelijk met de methode aan de slag.

Nieuwsgierig?

Bel 0628773744 of mail naar praktijk@majellalammers.nl
Je hoeft niets van hypnotherapie te weten, om deze workshop te volgen.

Via social media kondig ik webinars aan om zo een voorproefje van deze workshops te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Houd mijn social media dus in de gaten!

Nieuwe inzichten zijn verrijkend
Het toepassen van nieuwe inzichten geven jou en de volgende generatie een prachtig geschenk. Hoe fantastisch is het wanneer wij voor onze kinderen een voorbeeldfunctie kunnen zijn in het maken van keuzes in het leven. Hoe je terug in balans kunt komen na tegenspoed en hoe je mild voor jezelf mag zijn als dit nodig is. Dat het stellen van doelen waardevol is evenals je happy voelen en dat je dromen daadwerkelijk kunt laten uitkomen.

Het is aan ieder te bepalen of en zo ja hoe, over dit onderwerp na te denken en ermee om te gaan. Je hoeft echt niet altijd in therapie, je kunt het ook zelf in handen nemen en erover praten met iemand die je vertrouwt en die deskundig is.

Enkele voorbeelden ter illustratie
Je ziet dat je kind bang is om fouten te maken. Of je merkt dat je puber altijd wegloopt als je hem/haar op iets aanspreekt. Je wilt graag dat je kind aanwezig is bij maaltijden of gezinsactiviteiten en het lukt maar niet om dit voor elkaar te krijgen. Verloopt het bespreekbaar maken op een onprettige manier?

Denk eens na over hoe jij was als kind. Kijk eens door de bril van een vreemde naar je eigen gedrag. Zie je verbanden of tegenstellingen? Hebben deze wellicht te maken met jouw waarden en normen? Denk je, dat wanneer jij iets verandert in je gedrag, je stemgebruik, je mimiek, je lichaamshouding, er iets verandert in de uitkomst?

Voorkom psychisch kinderleed

Wat kan ik voor jou betekenen?


1.
Op een luchtige manier deze materie overal in het land aankaarten door middel van het geven van presentaties voor kleine en grote groepen ouders en grootouders. Doorspekt met zelfspot, grappige en gevoelige voorbeelden.


2.
Samen met andere professionals in de jeugdzorg, reguliere zorg, complementaire zorg, onderwijs en overheid, een plan van aanpak ontwerpen voor preventie en vroegtijdige interventie.

Belangstelling?

Majella werkt op haar eigen manier met kinderen

Anne Custers

Ben echt helemaal blij met jouw hulp naast de reguliere zorg/diagnostiek die wij als artsen kunnen bieden. Kan het elke jongere en kind en dus ook ouder aanraden. Krijg veel zeer positieve reacties terug. Geen wachttijden en vergoeding uit aanvullende verzekering.