Er staan twee foutjes in de eerste druk van het boek. Bekijk hier de correcte links.

Mijn werkwijze

Visie

Naar mijn mening functioneren ons hoofd en lijf in verbinding. Wij zijn geen samenraapsel van losse onderdelen en we bevinden ons ook niet op een onbewoond eiland. We hebben verbinding met de wereld om ons heen.

Wanneer er ergens in het mind-body proces langere tijd een verstoring optreedt, is het raadzaam om de factoren die hierin mee kunnen spelen, nader te bekijken. Complex gezegd: ik kijk met een bril vanuit een biopsychosociaal model. Bij elke persoon kan het zwaartepunt van een mogelijke oorzaak op een ander vlak liggen. Het kan ook een beetje van alles zijn. Bij biologische hoort dan aanleg, lichamelijke gesteldheid, voeding, slaapgewoonten, bewegingspatroon en natuurlijke verdeling van inspanning/ontspanning; bij psychologisch hoort denken, voelen, emoties, zingeving en time-management; bij sociaal: huisvesting, persoonlijke verzorging, gezin/familie/vrienden/leeftijdgenoten, school/werk/sport, dag-/weekindeling, financiële situatie.

Concreet betekent dit dat de ingang om aan klachten te werken ook op die drie gebieden kan liggen, of een combinatie ervan. Dat hoeft niet tegelijkertijd, maar kan opeenvolgend zijn.

De M-M-M- methode
Met mijn M-M-M- werkmethode bestrijk ik het psychologische-sociale deel. Ik benadruk daarnaast ook consistent het belang van een gezonde leefstijl.

Het biopsychosociaal model

Het resultaat

In drie stappen leer je pijnvrij te worden, weer lekker in je vel te komen, de regie over je leven zelf te pakken. Soms kan het snel gaan, maar het kost gewoon even tijd om bewust bekwaam te worden. Ik vind het van belang om de 3 M-fasen volledig te doorlopen. Daarmee voorkom je dat je, ook wanneer de pijn vlug weg gaat, je later opnieuw last krijgt van diezelfde of een andere kwaal. Dus: hoewel de pijn/klacht vaak al na vier weken afneemt, moet je naar mijn mening  6-8 weken met mijn programma  bezig zijn , daarna moet je zelf doorgaan. Voor blijvende veranderingen van patronen is drie maanden training nodig en daarna kun je dit vasthouden of weer oppikken als je regelmatig doet aan zelfreflectie en zelfzorg. Want In ons mooie leven kom je vast ook nieuwe hobbels en valkuilen tegen.  

Hypnose/trance
Het hypno-therapeutische aspect in het proces kan zijn (hoeft niet)  het stimuleren van trance, omdat daarmee de inzichten en veranderingen sneller en dieper werken. Er is geen sprake van showhypnose, zoals bekend van tv, you-tube en theater. Trance is een prachtige aangeboren mogelijkheid van ons brein om de alledaagse drukte in je hoofd en lijf te minimaliseren en daarbij te kunnen focussen op waar je je aandacht wilt hebben. Helaas gebruiken we deze optie meestal niet of niet in positieve zin. Ik prijs me gelukkig dat ik de krachtige effecten daarvan voor gewenste veranderingen heb kunnen ervaren en leer je wanneer je dat wilt, hoe je dat bij jezelf doet.     

Tekening van kind voor Majella: Bedankt!

Wat kun je verwachten?

90% van de kinderen en jongeren die na de intake doorgaan met mijn begeleiding, hebben een andere pijnbeleving en gaan met levenslust en een doel de deur uit!  

Hoe gaat het in zijn werk?

Na telefonische of online-aanmelding ontvang je een intake-formulier. Na terug-ontvangst kunnen we dan een gratis afspraak plannen (telefonisch of beeldbellen) van 15 minuten. Zo kan ik bepalen of ik de juiste persoon ben om met deze hulpvraag te werken en kunnen jullie bepalen of je met mij een traject wil aangaan. Kies je voor het traject en een betalingsoptie, dan plannen we alle afspraken van het traject in.  

Traject: kinderen van 4 tot 8 jaar
Traject: jongeren van 8 tot 25 jaar

Drie belangrijke pijlers:

1. Gezien, gehoord en erkend te worden
Op de eerste plaats verdient elk kind en elke ouder het om aandacht te krijgen, gehoord en (h)erkend te worden. Hier doe ik mijn best voor.

2. Energie en levenslust
Een kind wordt door mij snel en prettig geholpen bij het terugwinnen van een goede stemming en levenslust. Pas dan is het kind gemotiveerd en heeft het voldoende energie om actief aan de slag te gaan met zijn/haar deel van het onderliggende probleem. Datzelfde geldt voor de ouders.

3. Mentale vitaliteit en flexibiliteit 
Het kind zal na behandeling met opgewektheid de regie over het leven nemen en houden. Het kind weet hoe het bij tegenslagen opnieuw een keuze kan maken hoe en óf hij of zij het plan bijstelt.

De M-M-M-methode

In de loop van mijn jarenlange ervaring heb ik een eigen methode ontwikkeld; de zogenaamde ‘M-M-M’-methode. Deze methode is gebaseerd op het samenbrengen van mijn kennis en praktisch bewezen werkwijzen.

De methode, genaamd de M-M-M-methode volgt drie stappen:

Alleen met actie gaat er iets gebeuren

MOVE

Welk inzicht en welke manier past om het probleem te benaderen?

MANAGE

Hoe zorg je ervoor dat het op de lange termijn ook beter gaat?

MAINTAIN

MOVE: In stap 1 krijg je inzicht in het mind-body proces, krijg je hoop en vertrouwen in het resultaat van eigen handelen, kalmeer je hoofd en lijf, stimuleer je de release van “happy chemicals” en leer je hoe je je energietank kunt vullen.

MANAGE: In stap 2 word je je bewust van de factoren die bij jou leiden tot een continu “alarm” signaal in het autonome zenuwstelsel. Bijvoorbeeld, gevoelens en gedachten van nu en zeker ook van vroeger. Deze kunnen genegeerd, onderdrukt, vermeden zijn en vragen blijkbaar toch om erkenning. Herbeleving is niet een must. Het is wel zo handig dan te leren hoe je met de prikkels vanuit je binnenwereld (emotioneel, fysiek, cognitief) en de buitenwereld (sociaal) op een voor jou gezonde manier kunt omgaan.

MAINTAIN: In stap 3 leer je hoe je de balans kunt houden, of wanneer de onoverkomelijke hobbels zich aandienen, die weer opnieuw te vinden.

Om deze drie stappen goed door te kunnen nemen, heb ik een traject ontworpen voor kinderen van 4 tot 8 jaar en jongeren van 8 tot 25 jaar. Ouderbegeleiding is er uiteraard in verweven. Je begrijpt waarschijnlijk dat ik geen persoon ben die “dat even voor je fixt ”. Losse consulten zijn slechts bij uitzondering en na overleg mogelijk.