Mijn werkwijze

Over hoe ik te werk ga

In mijn praktijk maak ik gebruik van:

Therapeutische hypnose
Therapeutische hypnose houdt in dat ik bij voorkeur gebruik maak van het verschijnsel ‘trance’ (te vergelijken met dagdromen) als een soort transportmiddel om de informatie die uitgewisseld wordt te geleiden.

NB: Ik gebruik in de praktijk geen showhypnose, zoals bekend van tv, YouTube en theater.

Daarnaast kan ik helpen met:

Medische hypnose
De medische hypnose wordt toegepast bij medische ingrepen. Bij angst, pijn of als verdovingsmiddel wanneer er geen of gedeeltelijke normale anesthesie mogelijk is. Deze hypnose wordt al vaker gebruikt door medici, tandartsen, verpleegkundig personeel en pedagogisch medewerkers op een kinderafdeling, nadat zij daarin extra geschoold zijn. Op verzoek van ouders zal ik met toestemming van behandelend arts, ter plekke met medische hypnose werken.

Tekening van kind voor Majella: Bedankt!

Wat kun je verwachten

90% van de kinderen en jongeren die na de intake doorgaan met mijn begeleiding, hebben een andere pijnbeleving en gaan met levenslust en een doel de deur uit!  

Drie belangrijke pijlers:

1. Gezien, gehoord en erkend te worden
Op de eerste plaats verdient elk kind en elke ouder het om aandacht te krijgen, gehoord en (h)erkend te worden. Hier doe ik mijn best voor.

2. Energie en levenslust
Een kind wordt door mij snel en prettig geholpen bij het terugwinnen van een goede stemming en levenslust. Pas dan is het kind gemotiveerd en heeft het voldoende energie om actief aan de slag te gaan met zijn/haar deel van het onderliggende probleem. Datzelfde geldt voor de ouders.

3. Mentale vitaliteit en flexibiliteit 
Het kind zal na behandeling met opgewektheid de regie over het leven nemen en houden. Het kind weet hoe het bij tegenslagen opnieuw een keuze kan maken hoe en óf hij of zij het plan bijstelt.

M-M-M-methode

In de loop van mijn jarenlange ervaring heb ik een eigen methode ontwikkeld; de zogenaamde ‘M-M-M’-methode. Deze methode is gebaseerd op het samenbrengen van mijn kennis en praktisch bewezen werkwijzen. Voor buikpijn-, hoofdpijn- en misselijkheidsklachten zijn evidence-based protocollen voorhanden, waarmee ik al jarenlang werk.  

De methode, genaamd de M-M-M-methode volgt drie stappen:

Alleen met actie gaat er iets gebeuren

Move
Alleen met actie gaat er iets veranderen. Ben je bereid om nieuwe acties uit te voeren?

Welk inzicht en welke manier past om het probleem te benaderen?

Manage
Welk inzicht en welke manier past om het probleem te benaderen?

Hoe zorg je ervoor dat het op de lange termijn ook beter gaat?

Maintain
Hoe zorg je ervoor dat het op de lange termijn ook beter gaat?

De invulling van de drie stappen is bij elk kind en elke ouder anders. Het is afhankelijk van persoonlijkheid, temperament, gezondheid, leerbaarheid, omgevingsfactoren en hulpvraag.  

Het doel van mijn begeleiding is zoals eerder gezegd; ieder naar ‘zijn eigen spoor’  (terug) te leiden, zodat kind en ouder van daaruit hun route opgewekt verder kunnen vervolgen en voldoende veerkracht hebben bij tegenspoed.    

Dat wordt verder uitgelegd bij: