Er staan twee foutjes in de eerste druk van het boek. Bekijk hier de correcte links.

Voor wie

Jongeren van 8 tot 25 jaar

Doei pijn, je kunt nu gaan!
Op zijn zachtst gezegd is het niet fijn dat je je niet fit voelt, pijn hebt, slecht slaapt, slecht eet of slecht drinkt. Je concentratie wordt slechter, je energieniveau daalt, je krijgt steeds minder zin in dingen (zelfs in leuke activiteiten), op school krijg je moeite, thuis verandert het een en ander. Kortom: je leven is veranderd en niet in positieve zin. Misschien vraag je je wel af of het zo zal blijven.

Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt weer vrij snel opgewekt, met energie en geen(nauwelijks) klachten je leven oppakken, met meer balans en veerkracht. EN HEEL BELANGRIJK: die balans en veerkracht zelf terugvinden wanneer er hobbels op je levenspad zijn.

Zit je in een (grote) dip?
Op elk moment in je leven kun je een ‘dip’ ervaren. Maar de jaren tussen je dertiende en vijfentwintigste zijn wel heel bijzonder. Er gebeurt in deze periode veel in je lijf en je leven. Heb je het gevoel dat je het even niet meer weet, dat je hoofd te vol zit, dat je lichaam niet meewerkt? Duurt dit al een langere tijd en heeft het impact op jouw leven, je plezier en je gezondheid? Misschien heeft het ook impact op het gezin waarvan je deel uitmaakt, je vriendenkring of je studie-ontwikkeling? Zoek dan iemand waarmee je kunt praten of die je kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Geen loser
Je bent geen loser, een watje of een hopeloos geval. Je bent een mens die gehoord en gezien mag worden zoals je bent. Je verdient het de ruimte te krijgen en te nemen, bij te tanken, je hoofd en lijf op rust te krijgen. Het is goed om een eigen doel voor ogen te hebben en daar stap voor stap aan te werken. Weet dat deze bijzondere periode ook mooi en vormend zijn, zonder dat je veel druk ervaart.

Wil je eerst eens een kwartiertje (beeld)bellen? 
Wanneer je denkt en voelt dat wij een ‘klik’ hebben, dan wil ik je graag helpen. Je moet helemaal niets. Niet praten. Niet in hypnose. Het mag wel.

Als je op de afgesproken tijd verschijnt gaan we het hebben over wat jij wilt, ook al is dat misschien in het begin nog niet duidelijk. We praten samen over hetgeen je belangrijk vindt en wat ik voor je kan betekenen.

Er zijn prettige oefeningen om je snel weer fitter te voelen en dat alleen al maakt dat je minder gauw prikkelbaar, uit je humeur of concentratie bent. Leren hoe je goed zorgt voor je mentale balans. Ik leg ook uit waarom daar een fysieke balans bij hoort: een dag- en nachtritme met voldoende slaap, goede voeding en een redelijke portie dagelijkse energie jou gaat helpen.

Blijvend goed voelen
Nadat je energielevel is gestegen en waarschijnlijk ook je stemming beter is, leg ik je een aantal opties voor. Daarmee kun je zaken waar je tegenaan loopt anders bekijken of aanpakken. Je zult ervaren dat je (weer)zin krijgt om voor jezelf een pad uit te stippelen en ervoor te gaan!

Je maakt deel uit van een gezin en daarin heeft iedereen bewust en onbewust invloed op elkaar. Voor zover jij dat toestaat en voor zover het voor mij mogelijk is, kan ik de andere gezinsleden vragen om in een gesprek met of zonder jou erbij, deze verbanden toe te lichten en adviezen te geven.

BEWEZEN RESULTAAT

Pijnvrij, opgewekt, energiek en met een doel voor ogen vervolg je je weg. Je ouders of andere personen in je omgeving hebben inzicht in wat voor jou belangrijk is.

24/7 BEREIKBAAR

Tussen de afspraken door ben ik 24/7 bereikbaar via de mail of WhatsApp. Het is wel zo prettig om contact op te kunnen nemen wanneer je kind of jijzelf acuut tegen een probleem op loopt waarbij ik wellicht iets kan betekenen.

Majella bezig met een meid

Het traject – 5 sessies

 • Tussen de eerste en tweede sessie mag maximaal twee weken tijd zitten.
  De tweede en derde sessie mag wel een tussenperiode van drie weken bevatten.
 • De oudersessie kan ten allen tijde gepland worden(bij voorkeur na de tweede sessie), en kan ook online plaatsvinden.
 • De vierde sessie vindt plaats na drie maanden.


  Deze jonge mensen kunnen zelf en in overleg met jullie als ouders bepalen of ze een live of online sessie willen. Dit mag ook wisselen. Wel vooraf kenbaar maken per keer, omdat ik een link moet sturen voor het beeldbellen. Ouder(s) mogen aanwezig zijn, maar bij voorkeur niet. Er is ook een aparte oudersessie. Hieronder lees je meer over de verschillende sessies.

 • Inzicht krijgen in het hoofd-lijf proces in het algemeen en in jouw situatie specifiek.
 • Bewust worden van het feit dat consequent eigen actie wordt gevraagd. Ik kan helaas niet toveren of een quick-fix leveren. Uitleg over dat wat ik je toestuur om elke dag mee aan de slag te gaan tot de volgende sessie.
 • Je krijgt een e-book, twee audio-opnamen, een observatieformulier en literatuurverwijzingen.
 • Tussen sessie 1 en 2 mogen max. twee weken zitten.
 • We bespreken de bevindingen en gaan aan de slag om uit te zoeken waar je tegenaan botst (figuurlijk gesproken) in je binnen- en buitenwereld. En of jij daar iets aan kan doen.
 • Je krijgt een e-book, twee audio-opnamen, een lijstje om in te vullen welke factoren bij jou een rol spelen en een overzicht waarin je evt. klachten/gebeurtenissen in een tijdlijn kunt plaatsen.
 • Tussen sessie 2 en 3 mogen 2-3 weken zitten.

Oudersessie, liefst beide ouders (samen of apart).

 • We bespreken je ervaringen en bedenken hoe je het behaalde resultaat kunt houden/verbeteren. Ik laat allerlei mogelijkheden zien zodat je zelf kunt uitproberen wat voor jou werkt.
 • Je krijgt een e-book en twee audio-opnamen.
 • In principe heb je dus 6-8 weken nodig voor het traject met daarbij na 12 weken een laatste sessie.
 • Is een evaluatiesessie die na drie maanden plaatsvindt. Deze wordt al bij de start gepland.

Rol van de ouder(s)
Je voelt je als bezorgde ouder onzeker en later zelfs machteloos als alle pogingen die je doet om je kind te helpen geen blijvend positief effect hebben. Je maakt je zorgen om hem/haar, school, sport, sociale leven. En dat niet alleen: de situatie van je kind heeft grote impact op het gezinsleven. Zo wordt het probleem alleen maar groter.

Bij de oudere kinderen is het in samenspraak met elkaar wat JIJ kunt/wilt doen. Want het is van belang dat zij vooral zelf leren om te gaan met hun hoofd en lijf.

Bij jong-volwassenen kom je niet altijd mee (mag wel), blijf je waarschijnlijk op de achtergrond. Wanneer je actief betrokken wilt zijn, is dat in overleg.

Het vervolgtraject
Mocht er om welke reden dan ook behoefte aan zijn, dan kun je een kort vervolgtraject afspreken. Dit zijn 2 sessies.

Handig om te weten

Het kan voorkomen dat blijkt dat er een ander soort hulp nodig is of dat je de therapie vanwege een onverwachte gebeurtenis moet afbreken, dan schrappen we de volgende sessies en krijg je uiteraard het bedrag van de niet gebruikte sessies terug.

Het gebeurt regelmatig dat een arts of psycholoog aan jullie, ouders, vraagt of jullie in afwachting van onderzoek/therapie binnen de reguliere jeugdzorg, een afspraak of enkele afspraken bij mij willen maken om de wachttijd te overbruggen. Dat is mogelijk na overleg met alle betrokkenen.   

 Vergoeding

Je ontvangt uiteraard een nota. De eerste betaling moet gedaan zijn alvorens te kunnen starten. Betalingen kunnen via pin, betaalverzoek of overboeking. 

Bij verschillende zorgverzekeraars kun je een bedrag per sessie tot een maximaal bedrag per jaar vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve hulpverlening (hypnotherapie). 

Na het beëindigen van het traject krijg je van mij een overzicht van de data van de sessies. Dit overzicht kun je gebruiken om in te dienen bij de zorgverzekeraar. Zijn deze kosten niet gedekt, dan kun je de nota van het traject opvoeren in de belastingaangifte als bijzondere ziektekosten..

Tarieven

Traject voor jongeren

€ 525

 • Jongeren van 8 tot 25 jaar
 • Doei pijn, je kunt nu gaan! 
 • 5 sessies

Vervolgtraject

€ 160

Mocht er om welke reden dan ook behoefte aan zijn, dan kun je een kort vervolgtraject afspreken. 

 • 2 sessies
 • Mogelijk als verdieping van het kind en jongeren traject
 • Opfrissen & extra’s

Anne Custers

Ben echt helemaal blij met jouw hulp naast de reguliere zorg/diagnostiek die wij als artsen kunnen bieden. Kan het elke jongere en kind en dus ook ouder aanraden. Krijg veel zeer positieve reacties terug. Geen wachttijden en vergoeding uit aanvullende verzekering.