Er staan twee foutjes in de eerste druk van het boek. Bekijk hier de correcte links.

Over mij

Majella Lammers

Een zesjarig meisje
Als 6 jarig meisje was ik vaak niet lekker. Had regelmatig hoofdpijn en buikpijn en kon ’s nachts niet goed slapen. De artsen konden met deze ongrijpbare klachten niets. Het advies aan mij en mijn ouders: ‘Majella moet ermee leren leven’. Dat deed ik. Op mijn manier én met resultaat. Als klein meisje nam ik mij toen al voor; als ik later groot ben, ga ik ook andere kinderen helpen.

Zelfhypnose
Regelmatig zat ik binnen in ons huis voor het raam. Als ik geconcentreerd naar buiten keek, belandde ik in een soort dagdroom. Ik was wakker, hoorde en zag alles om me heen en tegelijkertijd kwamen er binnen in mijn hoofd en lijf prettige opgewekte gevoelens. Heel bijzonder. Mijn intens geluksgevoel kon ik vasthouden. Toch vertelde ik niemand over mijn hulpmiddel. Ik vond het zelfs een beetje raar.

Op 12 jarige leeftijd las ik voor het eerst over het begrip ‘zelfhypnose’. Wauw! Dat is dus wat ik al zo lang doe. Het is niet raar. Het is een geweldige mogelijkheid van het menselijk brein. Daarmee kun je je mindset resetten, je emoties reguleren, doelen stellen en  keuzes maken.

Daar wilde ik meer van weten. Tijdens mijn adolescentie en opleiding als kindertherapeut heb ik alle (wetenschappelijke) publicaties en literatuur over dit onderwerp verslonden.

Hypnotherapie/NLP
In Nederland was ‘zelfhypnose’ nog onbekend en onbemind. Ik gebruikte hypnose daarom enkel voor mezelf en niet in mijn kindertherapie praktijk. 

Totdat ik afstudeerde aan de opleiding hypnotherapie/NLP in 2002. Vanaf dat moment besloot ik in mijn werk met kinderen en jongeren het fenomeen ‘trance’ te gaan inzetten. Uit onderzoek bleek namelijk dat bestaande therapieën in combinatie met zelfhypnose sneller, dieper en langer effect hebben. Het kind of de jongere krijgt daarmee zelf de touwtjes in handen om zich geestelijk en lichamelijk beter te voelen, ongeacht de omstandigheden.  

 
 

M-M-M- methode
Inmiddels heb ik al veel jonge cliënten en hun ouders succesvol mogen begeleiden. Door het toenemen van het aantal kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten heb ik besloten me uitsluitend te richten op de hulpvragen binnen deze groep. Mijn praktische ervaring in combinatie met de meest recente wetenschappelijke inzichten heb ik verwerkt in de M-M-M-werkmethode. Met veel passie hoop ik de jonge mensen te leren om zelf weer de touwtjes van hun leven in handen te nemen.

“Mijn grote wens als kind om andere kinderen te helpen bij het (her)winnen van mentale kracht en veerkracht is in vervulling gekomen. Daar word ik gelukkig van.”

Levensmissie

Voor mij voelt werken niet als werken. Mijn onuitputbare bron van energie heb ik gevonden. Ik hoop dat alle kinderen en jongeren in deze wereld de fundering en de ruimte krijgen en durven nemen om een gelukkig en zinvol leven te leiden, in verbinding met anderen. 

Daar moeten wij ons als volwassenen, professionals en niet professionals, ons gezamenlijk voor inzetten. Inmiddels beschik ik over 15 jaar ervaring. In mijn praktijk help ik graag (aanstaande) ouders, grootouders, verzorgers en professionals bewust te maken van hun mogelijkheden om al in een vroeg stadium kinderen te helpen.  

Hoe fijn is het wanneer het “reparatiewerk” in de praktijk overbodig zou worden. Het is mijn missie om mee te werken aan de preventie van deze klachten, dan wel vroegtijdige interventie. Immers: jong geleerd is oud gedaan!

Het geven van presentaties, berichten op social media, podcasten en via professionele netwerken gezamenlijk de schouders eronder zetten, zijn acties die ik vanuit mijn hart neem.

Ik ben dankbaar dat ik mijn levensmissie mag uitdragen.