Je cliënt en jij zullen versteld staan
van het resultaat binnen 6-8 weken.

Masterclass live

Bewust Bekwaam Begeleiden

  • Hoe lastig vind jij het om je jonge cliënt en evt zijn ouders in passend taalgebruik uit te leggen waarom lichamelijke klachten kunnen blijven bestaan, terwijl er medisch verder niets meer doen is aan de omvang en de ernst van de klachten?
  • Hoe bespreek je dat je cliënt en zijn ouders zelf aan de slag moeten?
  • Wat is je antwoord als zij vragen wat ze dan kunnen doen?
  • Wat heb jij aan concrete oefeningen en materiaal of netwerk personen om hen daarbij te begeleiden?

Dit zijn zomaar een paar vragen die door veel professionals aan mij gesteld worden. Laat mij jou nu nog een vraag stellen:

Hoe voelt het, wanneer je zodanig bewust bekwaam bent op dit gebied, dat je de doffe, uitgebluste blik van een jong mens binnen 6-8 weken ziet veranderen in stralende ogen in een open fris gezicht?      

Door mijn jarenlange dagelijkse werk met kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten, heb ik de meest relevante ervaringen en kennis kunnen bundelen in een werkmethode: de M-M-M- methode. 90% van de cliënten kun je hiermee helpen.

Masterclass op locatie. NBVH-leden ontvangen 6 accreditatie punten.

Je ontvangt een uitgebreide
reader & een certificaat

Aan de slag met de bewezen
M-M-M-Methode

90% van de kinderen
weer happy

Wat leer ik?

In mijn live masterclass Bewust Bekwaam Begeleiden bij aanhoudende lichamelijk klachten, leer jij alles wat je nodig hebt om net zo’n resultaat te mogen ervaren als ik.

Leer je in de Masterclass Online wat je in principe nodig hebt om 90% van je jonge cliënten weer blij en fit te zien worden, hier ervaar je aan den lijve wat je heel concreet kunt doen. Door te oefenen, talloze voorbeelden te zien/horen, allerlei hulpmiddelen te kunnen bekijken. Je bent dan ook echt een hele dag bezig. Je krijgt een uitgebreide reader en een certificaat. NBVH-leden krijgen accreditatie voor 6 punten. Je bent in een groep van 4- 8 personen.

De M-M-M-methode

In de loop van mijn jarenlange ervaring heb ik een eigen methode ontwikkeld; de zogenaamde ‘M-M-M’-methode. Deze methode is gebaseerd op het samenbrengen van mijn kennis en praktisch bewezen werkwijzen.

De methode, genaamd de M-M-M-methode volgt drie stappen:

Alleen met actie gaat er iets gebeuren

MOVE

Welk inzicht en welke manier past om het probleem te benaderen?

MANAGE

Hoe zorg je ervoor dat het op de lange termijn ook beter gaat?

MAINTAIN

MOVE: In stap 1 krijg je inzicht in het mind-body proces, krijg je hoop en vertrouwen in het resultaat van eigen handelen, kalmeer je hoofd en lijf, stimuleer je de release van “happy chemicals” en leer je hoe je je energietank kunt vullen.

MANAGE: In stap 2 word je je bewust van de factoren die bij jou leiden tot een continu “alarm” signaal in het autonome zenuwstelsel. Bijvoorbeeld, gevoelens en gedachten van nu en zeker ook van vroeger. Deze kunnen genegeerd, onderdrukt, vermeden zijn en vragen blijkbaar toch om erkenning. Herbeleving is niet een must. Het is wel zo handig dan te leren hoe je met de prikkels vanuit je binnenwereld (emotioneel, fysiek, cognitief) en de buitenwereld (sociaal) op een voor jou gezonde manier kunt omgaan.

MAINTAIN: In stap 3 leer je hoe je de balans kunt houden, of wanneer de onoverkomelijke hobbels zich aandienen, die weer opnieuw te vinden.

Om deze drie stappen goed door te kunnen nemen, heb ik een traject ontworpen voor kinderen van 4 tot 8 jaar en jongeren van 8 tot 25 jaar. Ouderbegeleiding is er uiteraard in verweven. Je begrijpt waarschijnlijk dat ik geen persoon ben die “dat even voor je fixt ”. Losse consulten zijn slechts bij uitzondering en na overleg mogelijk.

Masterclass live

Aanmelden
Je investering is € 400 incl materiaal, lunch en koffie/thee.
Meld je nu vrijblijvend aan, dan stel ik je tijdig op de hoogte van datum, locatie en betalingsmogelijkheden.

Ik geef ook online masterclasses. Meer weten?